Crowdfunding

Stichting Tante Lali is deze crowdfunding gestart om een eigen plek te creëren voor de eenzame en kwetsbare groep. Een eigen ontmoetingsplek waar we de eenzaamheid en kwetsbaarheid kunnen terug dringen. Mijn verhaal lezen? Klik hier.

Samen kunnen we elkaar steunen en elkaar sterker maken. 

Iedere bijdrage is van harte welkom.

Naam*

Bedrijfsnaam

E-mailadres*

Telefoonnummer

Bericht

Bedrag €*Mijn verhaal

Ik ben Amalia, 63 jaar oud en geboren op Aruba. Ik heb jaren een zwervend bestaand geleefd, ik ben dakloos geweest en ik heb hierdoor veel armoede gekend. Toen het kon ben ik naar Nederland verhuisd, met name voor de toekomst van mijn kinderen. Venray was tien ik in Nederland aankwam mijn eerste verblijfplaats, vervolgens zijn we in Lelystad gaan wonen. Tussendoor heb ik nog zes maanden in Uden gewoond en inmiddels woon ik alweer vijf jaar in Volkel.

Voordat ik in Uden en Volkel terecht kwam, ben ik veel opzoek geweest naar een plek waar mensen elkaar dagelijks kunnen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie en wat te eten. Een soort ontmoetingscentrum, zo zie ik dat voor mij in mijn gedachten. Een dergelijke plek bleek lastig te vinden en ik liep tegen veel problemen aan. Zo werd ik bij de Gemeente bijvoorbeeld zes jaar lang van het kastje naar de muur gestuurd voor mijn gevoel.

Gewoon Goed

Na een lange zoektocht ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Gewoon Goed. Zij hebben mij enthousiast ontvangen, ik mag dan ook binnenkort bij hen beginnen met een ontmoetingsplek waarvoor ik onder andere beperkt gebruik mag maken van de keuken van Gewoon Goed. Onze gezamenlijke wens is om een ruimte te realiseren waar mensen elke dag binnen kunnen lopen, zonder afspraak en zonder verplichtingen. Waar iedereen gastvrij wordt ontvangen en waar spelletjes kunnen worden gespeeld, koffie en thee kan worden gedronken en waar gesprekken gevoerd kunnen worden over welk onderwerp dan ook. Iedereen is welkom en dit gevoel willen wij dan ook aan iedereen meegeven.

De toekomst

In de toekomst zou ik de ontmoetingsplek nog willen uitbreiden met de mogelijkheid om hier ook tweedehands spulletjes te ruilen en te verkopen. Ik wil een betrouwbare, laagdrempelige plek creëren waar mensen zich veilig kunnen voelen. Daarnaast zou ik iedereen graag gezonde, lekkere maaltijden aan willen bieden tegen een eerlijke prijs waardoor samen komen en gezamenlijk eten nog toegankelijker wordt.

Om een ontmoetingsplek voor de eenzame, kwetsbare mensen onder ons te kunnen realiseren, is geld nodig. Daarom ben ik met Stichting Tante Lali een crowdfunding gestart. Alle kleine beetjes helpen ons naar een eigen ontmoetingsplek waar we de eenzaamheid en kwetsbaarheid kunnen terugdringen.

Samen kunnen we elkaar steunen en elkaar sterker maken.

Mevr. Amalia Naranjo